Algemene voorwaarden

Scheurvorming en werking van hout:

Met de regelmaat van een klok krijgt Gardendiscount telefoontjes met vragen van de klant hieromtrent. Dat gebeurt met name in die perioden waarin de temperaturen sterk schommelen. 

Het is bepaald niet gemakkelijk om de klant op dat ogenblik op zijn gemak te stellen en hem uit te leggen dat het gaat om een heel natuurlijk fenomeen dat te maken heeft met uitzetten en krimpen van hout. De media schrijft en toont “veel slechte dingen” over de resultaten van ambachtelijk houtwerk zodat de gebruiker overgevoelig en uitermate wantrouwig is geworden. Diep in hem sluimert altijd ergens het vermoeden op de een of andere manier bedrogen te zijn. 

Vaak wordt er een vakkundig houtbewerker bijgeroepen die probeert te verklaren dat hout een hygroscopisch materiaal is dat zich aanpast aan het klimaat van de omgeving, zodat ook de vochtigheidsgraad van het hout en het volume (van het hout) veranderen. Op dat ogenblik maakt het reeds vermelde wantrouwen soms plaats voor groot onbegrip. Om die reden willen wij bovenstaande opnieuw in herinnering brengen en vragen begrip voor het mooie materiaal dat hout is.


Onderstaand ziet u enkele voorbeelden van het natuurproduct hout die normaal zijn en geen reden tot omruilen. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting:

 

                 


Algemene leveringsvoorwaarden en betalingscondities Gardendiscount.nl:


1) Alle transporttarieven voor Nederland zijn geldig m.u.v. de Waddeneilanden. Gardendiscount behoudt zich het recht voor, bezorging te weigeren op basis van ordergrootte en/of geografische ligging. 

2) Al onze prijzen zijn netto incl. BTW, excl. bezorgen en montage (al onze houtartikelen zijn bouwpakketten tenzij anders vermeld) 

3) De betaling bij bezorgen geschiedt altijd vooraf per bank.

4) Het lossen van de goederen geschiedt enkel op de begane grond/naast de auto tenzij anders afgesproken. 

5) Gardendiscount is alleen aansprakelijk voor schade aan de artikelen tijdens transport wanneer zij deze in eigen beheer levert bij de klant. Transport door de klant zelf of in opdracht van de klant door derden, is voor eigen risico. 

6) De klant word altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail geïnformeerd omtrent de stand van zaken van bestelde of af te leveren goederen. 

7) Geleverde goederen blijven eigendom van Gardendiscount zolang deze niet zijn betaald. 

8) Alle genoemde levertijden zijn circa levertijden. In overeenstemming met de wet op kopen of afstand heeft de klant het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer de levertijd de 30 dagen overschrijdt.

9) In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 werkdagen na aflevering van het product. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen. 
NB. Op maat gemaakte - en/of op bestelling gespoten artikelen kunnen niet geretourneerd worden.
Om gebruik te maken van de mogelijkheid tot retourneren van aangekochte producten dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • - U dient het product goed en degelijk verpakt inclusief de aankoopfactuur terug te sturen.
  • - U dient het product terug sturen in de staat waarin u het ontvangen heeft. Is het product gebruikt of beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden - gebracht van minimaal 15 % van het aankoopbedrag.
  • - Wanneer de originele productverpakking bij ontvangst onnodig is beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 %. Let op: - Stuur het product met het originele verpakkingsmateriaal terug (zoals ontvangen) om schade aan de productverpakking te voorkomen.
  • - In de afkoelingsperiode van 14 dagen kunt u alleen het artikel op ‘zicht’ controleren. Dit wil zeggen dat u het kunt controleren met hetgeen wat u op de site hebt gezien. U kunt het product dus niet plaatsen of gebruiken!
  • - Op artikelen die speciaal voor u gemaakt of geassembleerd zijn, zijn deze voorwaarden niet van toepassing. Deze producten kunt u niet retourneren en vallen niet onder de afkoelingsperiode.
  • - Verzendkosten verbonden aan het retourneren van een produkt komen voor rekening van de klant.


10) Op al onze goederen geldt de wettelijke garantietermijn. Bij aanspraak op garantie dient de originele factuur te worden overlegd. 

11) Gardendiscount kan niet aansprakelijk worden gesteld indien er letsel ontstaat door onjuist gebruik van de gekochte goederen 

12) Eventuele klachten na bezorging dienen binnen 48 uur hetzij schriftelijk, hetzij via e-mail aan ons gemeld te worden. Bij het aftekenen van de pakbon tekent u voor akkoord van de kwaliteit van de geleverde goederen. Na het aftekenen van de pakbon kunnen wij helaas niet meer ingaan op reclamaties. Bij geen akkoord kunt u eventuele reclamaties aantekenen op de pakbon wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk oplossen.

13) Voor kleur- nerf- en/of structuurverschillen kan Gardendiscount niet aansprakelijk worden gesteld.

14) Voor geschilderde en op kleur gespoten producten kunnen wij door de natuurlijke werking van hout geen enkele garantie geven op de verflaag onder welke omstandigheden dan ook. 

15) Bij gecoate producten kan sporadisch roestvorming ontstaan (om welke reden dan ook) Dit is eenvoudig op te lossen door de aangetaste oppervlakte te behandelen met hammerite in dezelfde RAL kleur. Indien producten binnen 1 jaar roestvorming vertonen zonder dat u daar aantoonbaar schuldig aan bent dan zullen wij kosteloos hammerite in de juiste RAL kleur en hoeveelheid ter beschikking stellen. Gardendiscount kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele verdere financiële gevolgschade op basis van roestvorming.

16) Een eventuele reparatie zal in veel gevallen ter plaatse bij u thuis kunnen worden opgelost. Het kan echter voorkomen dat in sommige complexere situaties u het meubel zult moeten terugbrengen of dat wij dit bij u op moeten komen halen teneinde de reparatie in onze eigen werkplaats uit te kunnen voeren. Vanaf het moment dat uw meubel in ons bezit is hanteren wij een reparatie periode inclusief retourgave van maximaal 2 à 3 weken. 

17) De klant erkent bij het plaatsen van de bestelling de algemene voorwaarden te hebben ingezien.

 

 Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.

Verfijn hieronder uw opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs